På webben

När man spelar bingo på en bingosajt online så vill man ha det bästa. Inte bara den sajt som har roligast bingo utan den med bäst kundservice, bäst bonusar, bäst spel och inte minst dom bästa vinsterna. Har man spelat bingo ett tag så ser man ganska fort om det är något som inte håller mått. Bingo online har kommit långt sedan det lanserades på nätet och tog fart ordentligt i 2006. Dom första bingospelen var inte så snygga och proffsiga som dom är idag men eftersom bingo redan hade en stor publik så blev det populärt att spela online väldigt fort.

Odds och vinster onlineJackpot i bingo

Är man ett bingoproffs och har spelat mycket i bingohallar och bingolotto på tv, kanske åker man också på bilbingo emellanåt, ja då vet man garanterat hur man gör. Finns det då några genvägar till en vinst, finns det sätt att förbättra oddsen? Det har det genom tiderna spekulerats en del om och olika strategier har skapats, utan någon större framgång till vinst. Bingo är nämligen i huvudsak ett spel som bygger enbart på slumpen. Men det skadar självklart inte att ha lite tur emellanåt.

Av dom två vanligaste varianterna som spelas så är det 75-bollars bingo vi spelar mest av här i Skandinavien. Vi spelar också en hel del av den andra varianten som är med 90 bollar. Är det då lättare att vinna på den ena än den andra? Svaret där får bli nej, det spelar nog ingen roll vilken variant man spelar. Det är 5 nummer i varje rad som ska markeras i bägge varianterna även om bingobrickorna har olika utseende. I 75-bollars varianten har brickan 5 x 5 rader och 25 nummer. I 90-bollars varianten så har bingobrickan 6 fält med vardera 3 x 9 rader och 15 nummer i varje vågrät rad.

Förbättra era odds

Det som kanske eventuellt kan förbättra oddsen lite är att spela med flera brickor till en och samma dragning. Då är det en fördel att spela online för där kan man välja att få sina nummer markerade automatiskt. Om det inte redan är förhandsinställt gör man det enkelt under inställningar. Är man osäker på hur man spelar med flera brickor kan man testa först med en bricka och sedan successivt köpa flera. Visste du att man kan spela bingo gratis på webben?

Det är riktigt bra och många sajter har gratis spel som man kan spela på. Många sajter ger spelare också gratis brickor eller pengar om man blir medlem. Det är toppen att man kan pröva på detta sättet om man är osäker på vilken sajt man vill spela för riktiga pengar på. Prova er fram på lite olika bingosajter så får man helt säkert med tiden en favorit som man håller sig till.

Vinna på varianter

I 75-bollars varianten av bingo så är det vanligast att spela bingo om flera rader. Det kallas ibland för variantbingo. Då spelar man först om 1 rad, när den har gått och är kontrollerad spelar man om 2 rader, sedan om 3, 4 och till sist full bricka med 5 rader. I takt med radantal så stiger också värdet på vinsten. Ibland så kan man spela om en jackpot. För att få den så måste man få bingo inom ett visst antal dragningar. Är man ett proffs och vet att jackpotten inte har gått på länge så kan det löna sig att köpa många brickor till just det spelet ett par gånger. Med lite tur så drar man hem jackpotten.

Vad behöver man då för att spela bingo online?

Svaret på det är en pc eller en mobil. Inga duttpennor eller bingobrickor, allt finns på skärmen framför sig. Det enda man behöver är att logga sig på.

Vad hittar man på en bingosajt?

Det första man ser är att där finns massor av spel att välja mellan. De vanligaste bingospelen vi spelar här i Sverige är 70-bollarsbingo och 90-bollarsbingo. Det är också det två sorterna som det finns flest spel av. Men man kan också hitta andra varianter som 30-bollarsbingo och 80-bollars bingo.

Det fina med bingo online är att man har allt på en och samma plats. Man köper en virtuell bricka och när spelet kör igång så markeras alla nummer oftast automatiskt. Det är en stor fördel om man vill köpa flera brickor till ett och samma spel. Man behöver inte vara rädd att man ska missa att markera ett nummer.

När man ska köpa en bricka så sätter man bara in en summa pengar på sitt spelkonto. Det kan man lätt göra med ett betalkort eller en banköverföring. Sedan så är det bara att köra igång spelet. Man har allt på en och samma plats och behöver inte tänka på varken bingobricka, duttpenna eller pengar.

Spela med bingobonus på nätet

När det gäller att utnyttja möjligheter till fullo så kan det också vara bra att samla på sig bonus. Ibland så får man erbjudanden om att sätta in pengar en viss dag för att få en matchande bonus och då kan det vara smart att göra det. Då får man ju mer pengar att spela för. Det är också smart att vara med i dom chattspel som arrangeras i chattrutorna i bingorummen. Där kan man om man är på hugget dra hem riktigt fina vinster som just bonusar och pengar till spelkontot.

I 90-bollars bingo så spelas det också om jackpottar och samma sak gäller här, jackpot numret måste ropas inom ett förhandsbestämt antal dragningar. Har man bonuspengar och vet att jackpotten inte har gått på länge så är det ju bara att köra.