Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier

I bingohallen

När bingoproffset går till bingohallen är det ofta dom gånger som han eller hon vet att det är riktigt bra bingodragningar den dagen. Kanske är det en jackpot som ska dras och här vet man att det gäller att vara ute i god tid, för det brukar nämligen bli fullt och det är en fördel att få en bra sittplats. Det brukar spelas ett par spel innan det är dags för jackpotten och det är trevligt att vara med från början. Dom här dagarna brukar det vara en speciell stämning, det ligger i luften att någon lycklig vinnare går hem den dagen lite rikare.

Odds och vinstchans

Ska man jämföra oddsen att vinna i bingo mot att spela på lotto eller på spelautomaten om dom större vinsterna, så är det större chans att dra hem dom i bingo. Det vet bingoproffsen och det är också därför som det är det spelet det oftast går på och inget annat. Precis som i lotto så ökar man chansen att vinna om man spelar på flera brickor på en gång, och i bingohallen så gäller det att man är koncentrerad och verkligen lyssnar. Här ska du nämligen markera dina nummer själv med en markeringspenna, eller duttpenna som den också kallas.

Spelar du med flera brickor så kan det vara bra att ha med sig bingotejp. Då tejpar du fast brickorna sida vid sida på bordet du sitter vid, så att dom inte glider runt när du ska dutta. Har du 4 eller 6 brickor så gäller det att du är med, för missar du ett nummer som ropas upp så kan det bli jobbigt senare. Det är lite lättare i dagens bingo för alla nummer dras idag med en nummergenerator och dom ropas upp av bingovärden. Dom står också på en tavla framme i bingohallen så du kan kontrollera i efterhand om du blir osäker om ett tal.

Har man inte spelat bingo förut så är det bra att börja med en eller två brickor, för det tar lite tid att lära sig att markera fort. Det spelar nog ingen roll vilken variant av bingo man spelar, 75-bollars bingo eller 90-bollars bingo, det gäller att hänga med på bägge varianterna. Man lär sig fort att i varje lodrät rad så hittar man vissa nummer. I 75 bollars bingo så har man i första raden från 1-15, sedan i rad två 16-30 och sedan 31-45 och så vidare. I 90 bollars bingo har man så har man delat upp varje lodrät rad i 10-tal. Första raden har från 1-9. nästa från 10-19, nästa från 20-29 och så vidare upp till 90. Det gör att det blir lättare att hitta talen som dras.

Duttpennan – en tydlig symbol för live bingo

Bingoproffset vet också att en riktigt bra duttpenna är viktigt när man spelar. Det kan låta som en löjlig sak, men faktum kvarstår, det går mycket fortare att markera sina nummer med en duttpenna och för en som spelar ofta så har man ofta med sig flera stycken. Det är bra att ha en som har mycket bläck i sig för precis som en tuschpenna så kan den gå tom. Duttpennor finns att köpa i bingohallen för en billig peng och har man ingen så löp och köp.

Tycker man att det är riktigt roligt att spela bingo så går man till bingohallen för att spela ett par rundor oavsett om det är en jackpott eller inte man spelar om. Fördelen med bingovinster är att dom är skattefria och det är bra. Sedan så har man mer i utbyte av en bingorunda än att lämna in en lottokupong. En trevlig stund i goda vänners sällskap är ofta det som drar och en minst lika viktig del av spelandet. Och är man fikasugen så kan man lika gärna gå till en bingohall och köpa en kopp kaffe och en fralla. Det är faktiskt ofta billigare än ett café inne stan.

Enkla regler – bingo för både nybörjare och proffs

Reglerna för att spela bingo i en bingohall är enkla, du lyssnar på talen som ropas, markerar dom med din penna och när du har en rad eller fler så ropar du bingo. Det måste man inte vara ett proffs för att klara av. Det är nog därför det är så populärt att spela bingo och vill du ha mera information så hittar ni det på Bingoinfo.nu. Bli en av 500 000 svenskar som spelar bingo, vi lovar att ni kommer att tycka om det. Ett roligt, spännande och inte minst socialt spel, det kan inte gå fel.