Chattvärd och chattspel

För de som aldrig har spelat bingo online så kommer de med all säkerhet att bli glatt överraskade när chattrutan upptäcks och vad som händer där. I varje bingorum online finns nämligen en chattruta och det är också där som man hittar chattvärden. Vad är då en chattvärd? Det är den person som håller ett öga på spelets gång och som kan svara på frågor och hjälpa till. En kundmedarbetare med andra ord. Men just i bingo så är denna kundmedarbetaren så mycket mer.

Chattvärden betyder väldigt mycket för spelet och speciellt för den spelaren som spelar bingo lika mycket för den sociala delen av spelet. En duktig chattvärd gör hela upplevelsen av att besöka ett bingorum på en bingosajt till det där lilla extra. En chattvärd brukar nämligen i tillägg till att svara på frågor se till så att det inte blir en tråkig stund. Chattvärden arrangerar så kallade chattspel i chattrutan. Vad är då chattspel? Jo det är minispel som kommer i form av frågesport, anagram och karaoke bland annat. Det finns ingen gräns för vad en chattvärd kan hitta på för att göra bingorundan ännu mera rolig.

Chatta i bingo

Upplevelsen med bingochatt

Det är ju så att när en bingorunda är färdig så är det ett par minuter till nästa runda startar. Och då för att hålla spelarna nöjda och glada, så arrangeras det ibland chattspel i pauserna. Har man köpt en bingobricka till kommande bingorunda så är det bara att kasta sig in i leken, det kostar ingenting och man kan vinna fina bonusar om man har tur. I en del populära bingorum kan det ibland vara många som spelar. Det är då det också brukar bli väldigt mycket prat om bingo, väder och vind och kanske ett skämt eller två. Många som loggar sig på till fasta tider gör det samtidigt som andra bingospelare och med tiden så lär man känna varandra. Det chattas friskt och när chattvärden annonserar att ett spel kommer i nästa paus, ja då är det bara att göra sig klar.

Vilka spel som brukar spelas i chattrutan på en bingosajt brukar det finnas information om. Det är bara att leta i menyn så hittar man det. Om det nu mot förmodan inte skulle stå något om spelen och regler så är det bara att fråga. Alla bingospelare brukar i tillägg till chattvärden vara mycket hjälpsamma, kom ihåg, alla är vi nybörjare någon gång. Låt oss säga att det är en frågesport, det är ju enkla regler. Chattvärden ställer en fråga och den som svarar först vinner ett pris. Det kan vara en bingobricka att spela för eller kanske lite pengar att spela ett annat spel för. Det finns nämligen på de flesta bingosajter andra spel att testa i tillägg till bingo om man vill.

Kändisar som bingovärden

Det är inte obekant att kändisar brukar vara bingovärdar. Man kan säga att det som började med bingolotto på tv med kändisar som bingovärdar har nu också fått sällskap av kändisar på en del bingosajter. Det inte ovanligt att de ställer upp antingen med sin röst till bingodragningarna eller att faktiskt gästspela i chattrutan och hålla i ett chattspel. Är man lite uppmärksam så kanske man har tur att landa på en bingosajt när en runda bingo hålls av en kändis.

Den sociala biten

Det allra viktigaste med bingo online är nog den sociala biten. Men, det är ju bara ett spel online, hur kan det vara socialt? Alla har vi nog chattat på facebook eller kanske skype. Den digitala världen för människor samman och det finns appar där man kan leta upp kärleken eller bara en god vän att ta en promenad med. Detta har också bingo online snappat upp och när man blir medlem på en bingosajt så kan man räkna med att få många nya bingokompisar att chatta med. Många har funnit nya vänner som man också har valt att träffa utanför bingorummet. Man kan kanske säga att bingo online är ett sätt att få nya vänner på.

Det är i chatten som det pratas friskt och det brukar vara riktigt god stämning. Man kan också ofta chatta privat medlemmar emellan. Med bingo som ett gemensamt intresse så kan man kanske stämma träff och gå till bingohallen en eftermiddag. En fika och ett par bingorundor i gott sällskap är aldrig fel.

Ett par ord om chatten

Vett och etikett är något som de flesta har och man vet också hur man ska uppföra sig på nätet. Vad man får lov att säga och inte är egentligen bara sunt förnuft. Det är inte lov att mobba eller sprida falsk propaganda som kan skada andra. Men det finns tyvärr folk som inte respekterar detta. Då är det chattvärdens uppgift att ta tag i det problemet. Som medlem på en sajt så uppför man sig, gör man inte det så kan man bli avstängd och vi värsta fall förlora sitt medlemskap. Då hade det varit extra tråkigt om man har ett par kronor på sitt medlemskonto och inte får tillgång till sina pengar.

En gyllene regel är att man alltid ska behandla alla så som man vill bli behandlad själv. Jättetråkigt om det som skulle bli ett roligt spel online utvecklar sig till något negativt. Därför är det väldigt stränga regler runt detta och det är inte vanligt att det sker. Men det är värt att nämna och när nu det är gjort så säger vi, -Ha det så kul.