Bingomyter

Varifrån kommer tanken om att det bara är den lilla damen med sin lilla väska och sin fina hatt som spelar bingo. Många får lätt en bild av en bingohall full med små damer i sin finaste gå-bort klänning som sitter och duttar på sina bingobrickor och med en kopp kaffe vid sidan. Men är det så, var kommer det ifrån? Vi kan väl börja med att knäcka myten om att det bara är äldre kvinnor som spelar bingo. Det stämmer inte.

Fler och fler hittar glädje i detta spel och med bingo sitt inträde på internet och med bingolotto sin succé på tv så hittade bingo en nu publik. Från början så var det nog så att det var den äldre generationen kvinnor och män som hittade vägen till bingohallen. Men idag så spelas det bingo på nätet av en ny generation, och de kommer i alla åldrar.

Bingo för alla

Bingolotto

När bingolotto gjorde entré i tv-rutan så var det plötsligt inte bara äldre kvinnor och män som spelade. Bingoblocken som såldes i affärer och av klubbar försvann i hög hastighet. Ett tag kändes det som om hela svenska folket bänkade sig framför TV:n för att dutta bingotalen på bingobrickan. Med fantastiska priser som bilar, resor, pengar och diamanter så blev bingo plötsligt ett folkligt spel. Populariteten till bingolotto gjorde att bingo generellt fick ett uppsving och alla vill plötsligt spela bingo. Det blev populärt med bilbingo och bingokvällar med kompisarna och det var inte längre ett spel bara för äldre damer och herrar.

Bingo hittar vägen till internet

Med 90-talet så kom internet och allt fler tjänster och spel flyttade delvis över till nätet. Ingen hade nog kunnat ana i början hur det skulle utveckla sig. Att bingo online idag spelas av folk i alla åldrar är helt säkert. Att det är fler kvinnor än män kan vi nog också säga säkert. Lotteriinspektionen för statistik över vem som spelar och vad de spelar, och när det kommer till spel på nätet så spelar män mer än kvinnor. Både när det gäller betting och på kasinosajter. Men när det kommer till bingo ser det lite annorlunda ut, där jämnar det ut sig och kvinnor spelar lika mycket som män.

Spela bingo hemma

När det kommer till att spela bingo hemma med kompisgänget så är det riktigt populärt. Att spela sällskapsspel vid köksbordet har på senare år fått ett uppsving. Det största hypen runt spel på nätet har lugnat sig och brädspel och fysiska spel är inne. Detsamma med bingo, att samlas och spela ett par spel bingo med en riktig bingotrumma är ett familjespel som alla i hela familjen kan vara med på. Supertrevligt istället för att titta på tv eller sitta framför en skärm. Så samla kompisarna eller familjen och kör ett par rundor. Den som vinner får potten.

Bingo på puben

I Köpenhamn har det på senare tid varit populärt att spela bingo på puben. Att gå ut med kompisarna och dricka ett par öl och spela ett par rundor med bingo är en strålande ide’. Det säger sig själv att det är både äldre och yngre och kvinnor och män som spelar. Om denna trend kommer hit till Sverige får framtiden visa. Men det var från Danmark som bingo spred sig till Sverige till att börja med, så kanske pub-bingo hittar vägen hit det med. Eftersom vi har ett ganska så strängt regelverk runt spel i Sverige så får man nog ändra lite på reglerna för att tillåta något sådant här. Men man kan ju alltid hoppas.

Bingo som barn

Redan som barn lär man sig att spela bingo. På de flesta förskolor, fritis och andra skolor så hittar vi bingospel. På fritis så kommer spelet ofta i form av bilder som man ska samla på för att få bingo. Det används också i skolor i pedagogiska metoder för att lära. Oavsett om det är bilder eller nummer som man spelar så är bingo socialt, roligt och ett bra sätt att lära sig språket på. Att spela spel är spännande, det tycker alla barn. Man behöver inte vara en gammal dam för att tycka det är roligt med bingo.

Bingo för alla

Det är inte bara renodlade bingosajter som erbjuder bingo idag. De flesta spel och bettingsajter erbjuder någon form för bingo. Svenska spel som alltid har hållit sig till stryktipset, lotto och lotter har numera bingo på sin sajt online. Spelsajterna har snappat upp att bingo blir allt mer populärt och erbjuder nu sina kunder att pröva på bingo. Det betyder också att bingo hittar en ny publik. Det kan vara han som bara normalt spelar på oddset. De ser att bingo finns på sajten och kanske till och med prövar. Eller vi har pokerproffset som vinner en runda och som får lust att pröva något nytt. Eller hon som bara köper skraplotter och en dag vill testa bingo. När bingo blir mer synligt är det normalt att det blir en bredare publik.

I bingorummen online så kan jackpottarna vara ganska så höga. Eftersom man har större chans att vinna på bingo än i andra spel så är det också naturligt att fler och fler vill vara med att spela om de stora pengarna. Och sen så är spelet i sig roligare än att snurra på ett hjul som ofta kan vara över på en sekund. I bingo så har man många minuters spel för en mindre summa och det är det fler och fler som upptäcker.